Casa Herradura

Casa Herradura

Casa Herradura

Omgeving van Casa herradura

Altea en omgeving

Altea en omgeving

Altea kan worden verdeeld in twee gebieden: het strand gebied en het historische centrum. Als je de nauwe en keienstraatjes van het oude stadscentrum inloopt, zul je omarmd worden door witgepleisterde huizen versierd met mooie bloemen en langs straatjes geleid worden die je zullen verrassen met onverwachte vergezichten en de meest pittoreske scènes. Voordat je het weet, sta je voor de church of Our Lady of Consolation, een iconisch beeld van de Costa Blanca. Het historische centrum van Altea is echt een prachtig voorbeeld van een stad die is gevormd door zijn islamitische verleden.

 

Altea kan worden verdeeld in twee gebieden: de badplaats en het historische centrum. Als je de nauwe en geplaveide straten van de oude stad inloopt, word je omarmd door witgekalkte huizen versierd met mooie bloemen en geleid door straten die je verrassen met onverwachte vergezichten en de meest pittoreske scenes. Je staat vroeg of laat voor de Nuestra Señora del Consuelo kerk, een icoon van de Costa Blanca. Het historische centrum van Altea is echt een mooi voorbeeld van een stad die is beïnvloed door zijn islamitische verleden.

En dan is er het strand. Met een lengte van meer dan 6 km heeft de kustlijn van Altea prachtige stranden, namelijk L’Olla, Solsida, Cap Negret, Albir, Cala del Mascarat en La Roda. Dit deel van de Middellandse Zee wordt gekenmerkt door kiezelstranden in plaats van zand en kleine baaien overschaduwd door indrukwekkende kliffen. Leren luieren hier is niets minder dan puur magie. De gouden zonneschijn, de zachte bries en een gevoel van rust komen samen in dit ongerepte deel van de Middellandse Zee.

Een geweldige manier om de wateren te verkennen is om een ​​kajak te huren en te peddelen naar een van Altea’s grootste natuurlijke schatten: Isla de la Olleta. Dit eiland is onderdeel van het natuurpark Serra Gelada en heeft enkele archeologische resten die dateren uit de Romeinse tijd. Het is gemakkelijk bereikbaar vanaf de kust. Als je van duiken en snorkelen houdt, is het eiland de perfecte plek om je passie uit te leven, aangezien het gebied over heldere wateren en een prachtige zeebodem beschikt.

De natuurlijke landschappen rondom Altea zijn ook absoluut betoverend. De Sierra de Bèrnia bijvoorbeeld, is een bergachtig gebied aan de grens van de provincies Marina Alta en Marina Baixa. Hier bevinden zich een vervallen kasteel en een golfbaan. Het netwerk van wandelroutes, zoals de Ruta de los Arcos en de Rut

 

De wandelroute del Forat de Bèrnia leidt je naar de meest spectaculaire landschappen. Een andere geweldige wandelbestemming is het natuurpark Serra Gelada, waar je paden kunt vinden die je adembenemende uitzichten bieden.

En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt Altea ook over heerlijke gastronomie. Door de combinatie van de versste zeevruchten en de producten uit de plaatselijke huerta is de gastronomie gekenmerkt door klassieke zeerecepten zoals arroz a banda, paella con boquerones en arroz del senyoret.

Omsloten door zee en bergen biedt Altea het beste van beide werelden. Kom naar deze prachtige badplaats om te genieten van de Middellandse Zee, te wandelen door het historische centrum en de frisse lucht van de great outdoors op te snuiven. Een bestemming die je dierbaar zult zijn.

Ook leuk om te lezen

admin -

Altea en omgeving

Altea en omgeving Altea kan worden verdeeld in twee gebieden: het strand gebied en het historische centrum. Als je de nauwe en keienstraatjes van het oude stadscentrum inloopt, zul je omarmd worden door witgepleisterde huizen versierd met mooie bloemen en …

Read More
admin -

Benissa en omgeving

Benissa en omgeving Het historische stadje Benissa ligt in het noorden van de Costa Blanca, en is een kleine gemeente waar vooral het mooie en charmante centrum opvalt. Benissa ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de …

Read More
admin -

Moraira en omgeving

Moraira en omgeving …

Read More