Casa Herradura

Casa Herradura

Casa Herradura

Omgeving van Casa herradura

Benissa en omgeving

Benissa en omgeving

Het historische stadje Benissa ligt in het noorden van de Costa Blanca, en is een kleine gemeente waar vooral het mooie en charmante centrum opvalt. Benissa ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de Cabo de la Noa en  heeft toegang tot de Jalon Vallei aan zowel de Calpe als de Teulada kant van de stad.

Het oude stadje ligt tussen wijngaarden, olijf- en amandelboomgaarden en is een oase van rust waar je heerlijk kan genieten van de stilte tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca. Casa Herradura valt onder het stadje Benissa, maar ligt eigenlijk meer tegen Moraira aan.

 

Er zijn diverse wandelmogelijkheden in Benissa en de omgeving. De kustlijn biedt prachtige wandelingen langs het strand en de baaien, met uitzicht op de Middellandse Zee. Het binnenland van Benisa heeft ook een aantal wandelroutes, zoals de GR-92, een lange-afstandswandelroute langs de Costa Blanca.

Er zijn ook diverse natuurgebieden in de omgeving, zoals het natuurreservaat Peñón de Ifach en het Parque Natural de Sierra Helada, waar wandelaars kunnen genieten van de natuur, met uitzicht op de Middellandse Zee en de bergen.

Er zijn verschillende wandeltochten beschikbaar voor zowel beginners als gevorderden, en er zijn verschillende bedrijven die georganiseerde wandeltochten aanbieden. Het is aanbevolen om een gids in te huren als je de omgeving beter wilt leren kennen en de meest spectaculaire uitzichten wilt zien.
Zie voor meer informatie: https://www.linkalicante.com/en/bernia-loop-hiking-trail/

Ook leuk om te lezen

admin -

Altea en omgeving

Altea en omgeving Altea kan worden verdeeld in twee gebieden: het strand gebied en het historische centrum. Als je de nauwe en keienstraatjes van het oude stadscentrum inloopt, zul je omarmd worden door witgepleisterde huizen versierd met mooie bloemen en …

Read More
admin -

Benissa en omgeving

Benissa en omgeving Het historische stadje Benissa ligt in het noorden van de Costa Blanca, en is een kleine gemeente waar vooral het mooie en charmante centrum opvalt. Benissa ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de …

Read More
admin -

Moraira en omgeving

Moraira en omgeving …

Read More